ANKARA KANAL KANALİZASYON & BACA TEMİZLEME HİZMETLERİNE HOŞGELDİNİZ...


                               

wc tıkanıklarının açılması             Kanalizasyon tıkanıklarının açılması     Kanal & Tünel açma hizmetleri          Baca temizliği hizmetleri



 

HAVA KANAL TEMİZLİĞİ

"Alerjiden etkilenen insanların 6 da 1'i hava kanalı sistemi içindeki mantar ve bakteri ile olan direkt ilişkiden etkilenmektedir." - Toplam Sağlık Dergisi


Temiz ve pürüzsüz bir yüzeye oranla kirlenmeye başlamış ve pürüzlülüğü artmış bir yüzeyde kir ve toz parçacıkları daha kolay ve fazla birikmektedir.Metalik yüzeye yapışan nemli kir,toz topaklarında üreyen küf ve mantarlar aynı zamanda nem tutulmasına da zemin hazırlayarak korozyonu başlatmakta yada korozyonu hızlandırmaktadır. Korozyondan kaynaklanan malzeme problemleri hava kanalının ömrünün kısalmasına sebebiyet vermektedir. Bu yüzden hava kanallarının temizliği belirli periyotlar içerisinde yapılmalıdır.
İzleme ve temizleme işlemi aşağıdaki prosedürlere göre yapılmaktadır.
1 - İzleme ve Görüntü Alma
Temizlikten önce İnceleme robotu havalandırma kanalları içine varsa mevcut bir temizleme kapağı kullanılarak yada bir menfez girişinden sokulur ve menfezin kapatılması için plastik balonlar kullanılır. Bu robotun biri önünde,diğeri arkasında iki kamerası vardır. Araştırma robotu küçüktür ve kesiti 200*120 mm. den büyük her türlü dikdörtgen kanalda, 250 mm. çapından büyük her türlü yuvarlak kanalda ileri geri hareket edebilir. Robotun üzerindeki halojen lambaların ışık ayarı ile en uygun görüntüyü elde etmek mümkündür.
Araştırma robotu ile hatalı imal ve monte edilmiş,korozyona uğramış, kirlenmiş bölgeleri görebilir, Robot üzerinde bulunan kameralar vasıtası ile videoya kaydedebiliriz . Araştırma robotu ile yapılan kanal içi kontrolü , yeni monte edilmiş bir sistemin devreye alınması sırasında çok yararlı olmaktadır Bunun nedeni ise kanal montajları esnasında şantiye kaynaklı toz,toprak v.b oluşan kirliliklerin önlenmesi içindir.

2 - Temizlenecek Kanal Bölümlerinin Ayrılması
Temizleme robotları yaklaşık 20 m. kablo ile yönlendirilmektedir. Bu nedenle 100 mm 2000 mm. arasında balonlar yardımı ile temizlenecek bölge ayrılır. Bu bölgede uygun fırçalar takılan robotların mekanik fırçalaması ile toz ve kirler kanal yüzeyinden kaldırılır. Vakum motorları yardımı ile yoğun kirli hava bu kısımdan alınarak özel hepa filtreli emiş cihazından geçirilerek dışarı atılır.

3 - Jet Nozul Yardımı ile Son Temizlik
Kanal içlerinde uçuşma nedeni ile kalkan toz partiküllerinden kaynaklanan son kirlilik de basınçlı azot gazı püskürten özel jet nozul başlığı yardımı ile ortamdan uzaklaştırılarak kanal temizleme işlemi tamamlanmış olur.

4 - Klima Santrali ve Serpantin Temizliği
Ayrıca serpantinlerin yüzeyinde oluşan 1 mm.lik kir tabakası ısı transferini yaklaşık olarak % 10 oranında azaltmakta, başka bir deyişle aynı ısıl verimi elde etmek için harcanması gereken enerji miktarını % 10 oranında arttırmaktadır. Buda işletme giderleri açısından bir önem teşkil etmektedir.Serpantin yüzeyine yapışarak ısı transferini engelleyen, enerji    israfına neden olan kirlilik de özel çözücü kimyasallar kullanılarak temizlenmektedir. Bu amaçla kullanılan kimyasal temizleyiciler basınçlı su yardımı ile serpantin yüzeyine püskürtülür temizleme işlemi sonrasında yine basınçlı su ile serpantin yüzeyinin durulanması işlemi yapılır.

 

      REFERANSLAR                                   MİSYONUMUZ                              CANLI MSN DESTEK HATTI

                                                                                       

Her Hakkı Saklıdır. Hiç bir içerik ve fotoğraf alınamaz